7 lucruri interesante despre vise

21/08/2011
loading...

Probabil că fiecarui om i s-a întâmplat să viseze în mod clar, şi atunci când sa trezit, nu să-şi amintească nimic. Ei bine, acesta este unul dintre misterele viselor,iar mai jos ai 7 lucruri care te va lamuri:

1. Corpurile noastre sunt paralizate in timpul somnului

Chiar dacă nu crezi că trupul nostru este practic paralizat in timp ce dormim – scopul este cel mai probabil pentru a neproteja de evenimente periculoase in timpul somnului. Cum se face acest lucru – glandele incep sa elibereze un hormon care ajuta la inducerea somnului, neuronii trimite semnale de la maduva spinarii si, astfel corpul devine paralizat.

adsense

2. Influenţele de zi cu zi afecteaza de multe ori visele noastre

Acest fenomen este numit amestecul de vise şi o experienţă în care auzim zgomotul din lumea de afară il includem în somnul nostru. Un exemplu similar este cazul atunci când se confruntă cu foamea fizica si sentimentul intra in visul tau.Pictura celebra a lui Salvador Dali “Visul provocat in zbor de o albină în jurul unei rodii” reprezintă aceeaşi idee de vise amestecata cu viaţa reală.

3. Persoanele care au renunţat la fumat au multe vise.

Datele arată că persoanele care au renuntat recent la fumat,au mai multe visuri decât în timp ce acestia erau fumători activi. În cele mai multe vise, oamenii care au renuntat la tigari au parte de emotii negative in vise, cum ar fi panica si vina. Astfel de vise legate de fumat sunt rezultatul de a renunţa la dependenţa de tutun.

4. Visele au ascunse anumite sensuri

Visele au sensuri ascunse, şi vorbim de un limbaj simbolic. Subconştientul nostru incearca sa compare visul cu ceva similar şi să ne dea un semn. Deci, cel mai probabil, visele simbolizeaza ceva destul de diferit de ceea ce vedem in realitate.

5. Nu toata lumea viseaza in culori

Cele mai recente date arata ca 12% din totalul de oameni cu viziune normala întotdeauna viseaza în alb şi negru.În plus,in visele noastre pot fi repetate de multe ori teme comune – de la situaţii de şcoală, experiente sexuale, trecerea unui examen, un dezastru,etc.
Cu toate acestea, nu este clar dacă visele legate de violenţă sau de deces sunt mai mult emotionale pentru persoanele care viseaza în culori, sau pentru cei care viseaza totul în alb şi negru.

6. Visam doar ceea ce ştim

Deseori, visele noastre sunt pline de străini, care îndeplinesc roluri diferite – dar ştiaţi că toate aceste persoane nu sunt produsul imaginatiei noastre, ei sunt oameni reali cu care ne-ami întâlnit în viaţa noastra, chiar dacă nu ne mai amintim. Ucigaşul rău dintr-un vis târziu poate fi un baiat de la statia de alimentare. Fiecare dintre noi vede mii de oameni în vietile noastre, astfel încât minţile noastre au un bazin semnificativ de caractere pentru a utiliza în vise.

7.Fapte suplimentare

1. Când sforai nu este posibil să visezi.
2. Copiii nou-nascuti nu viseaza pana la trei ani.Iar până la vârsta de opt ani copii au coşmaruri mai mult decât adulţii.
3. Dacă sunt treziti in timpul somnului (miscarea rapida a ochilor) este mult mai probabil sa ne amintim visele mai bine decat atunci cand ne trezim dintr-un somn adânc.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Pentru toti fumatorii: Acest remediu natural va ajuta sa renuntati la fumat

Pentru toti fumatorii: Acest remediu natural va ajuta sa renuntati la fumat

In general, este foarte greu sa renuntati la fumat,...

Uleiul de peste te ajuta sa renunti la fumat

Uleiul de peste te ajuta sa renunti la fumat

Daca ati incercat, fara succes, toate caile posibile...

Cele mai comune vise si semnificatia lor

Cele mai comune vise si semnificatia lor

Ceea ce visezi iti poate da indicii despre viitor....

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare