7 simptome ale cancerului ovarian

21/07/2013

Studii recente arata 7 simptome care au raportat cancer ovarian, aceasta boala fiind cunoscuta sub numele de ucigas tacut.

7 simptome ale cancerului ovarian

7 simptome ale cancerului ovarian

Cancerul ovarian reprezinta 4% din toate cazurile de cancer care apar la femei. Intr-un studiu care a comparat datele medicale de 212 de femei in varsta de 40 de ani, la pacientii cu cancer ovarian la un stadiu incipient si 1060 femei sanatoase, devin evidente urmatoarele 7 simptome care sugereaza prezenta bolii:

adsense

– Extinderea abdomenului

– Urinari frecvente

– Dureri abdominale

– Sangerare in postmenopauza

– Pierderea poftei de mancare

– Sangerare rectala

– Balonare

Simptomele au o valoare mica predictiva de mai putin de 1%, numai extinderea stomacului cu 2,5% din previzibil. Aceasta valoare inseamna ca o femeie de 40 ani, care are acest simptom va avea cancer ovarian. Aceasta rata de previzibil este considerata ridicata.

Cercetarea mai arata ca trei dintre simptomele (distensie abdominala, dureri abdominale si urinare frecventa) au raportat cu cel putin sase luni inainte de diagnostic si au fost in mod semnificativ asociate cu boala.

Daca o femeie are simptome de extindere a abdomenului, este recomandabil sa se faca un test de sange CA – 125 de proteine sau ecografie transvaginala.

In unele cazuri, trei dintre simptome sunt prezente pentru mai mult de 6 luni inainte de diagnostic, desi pacientii par sanatosi. In acest timp, simptomele (durere, tumefiere, si frecventa) sunt elaborate intr-o perioada de trei sau patru saptamani.

Daca apar semne de extindere a abdomenului trebuie luate urgent masuri.

In cele mai multe cazuri, cancerul ovarian este diagnosticat atunci cand aceasta este deja intr-un stadiu avansat.

Medicii trebuie sa depisteze diagnosticul de cancer ovarian la un pacient cu simptome non-specifice, cum ar fi dureri vagi abdominale sau pelviene, modificarea tranzitului intestinal, simptome urinare, greata, satietate precoce, sau plenitudine.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
CITESTE SI...
Citeste despre: ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.


imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare