Adolescentii devin tot mai agresivi…

27/10/2011

In ultima perioada adolescentii devin din ce in ce mai agresivi, nu mai tin seama de respectul parintilor sau cadrelor didactice si mai mult de atat tot mai multe stiri raportate cu crime comise de adolscenti…

Care este cauza agresiunii lor?

Cauzele agresiunii lor sunt cauzate de lipsa de atentie, slaba educatie acordata de cei care le-au dat nastere, dandu-le libertate mai mult decat au nevoie.Invatamantul cu sanctiuni poate declansa de asemenea agresivitate din partea lor.Scopul pedepselor era ca persoana in cauza sa vada ca a gresit, insa ei recurg la agresivitate atunci cand se intampla.

adsense

În cazul în care copilul a fost vreodată o victimă a violenţei sau a trait in preajma violentei, nu este de mirare atunci cand creste, sa decide să “se răzbune” sau sa devina si el ceea ce a vazut.

În multe cazuri, agresivitatea adolescentilor este adânc înrădăcinată în trecut şi este rezultatul unor probleme emotionale.

Adolescenta agresiva


Agresivitatea la copii poate fii rezultatul dorintei de a imita colegi, personaje favorite din filme si dorinta lor de a efectua lucruri interzize doar de dragul de a fii mereu in centrul atentiei.Aici intervine din nou nepasarea sau lipsa parintilor.Consumul de droguri şi alcool poate provoca, de asemenea agresivitate la copii.

Ce inseamna agresivitatea la adolescenti?

Lipsă de respect, violenta, bătaie, distrugere (de proprietati, de exemplu) sunt toate forme de agresivitate. Lipsa de respect pentru adulti, amenintarile si insultele sunt doar jenante.Cel mai grav lucru pe care ei il fac este tendinta de a ucide sau dorinta de a lua viata cuiva.Copiii au început să se omoare unul pe altul pentru sume de bani, fluturand arme si cutite pe la capetele lor iar multe cazuri se incheie cu accidente foarte grave. O altă formă de agresivitate se intampla la el însuşi – sunt din ce în ce cazuri de suicidere in randul adolescentilor. Agresivitatea în rândul copiilor în timpul zilei este ceva diferit decât un adolescent furios sau deprimat.

“Copii de bani gata” sau copii carora nu le-au lipsit nimic se implica in trafic de droguri, furturi si alte infractiuni din lipsa de ocupatie.

Cum eradicam agresivitatea la adolescenti?
Comunicaţi mai mult cu ei, dar în condiţii de egalitate, încearcati să înţelegeti problemele lor şi ajutati-i în rezolvarea acestora, dar fără agresivitate.

Indrumati-i sa faca sport, astfel ii veti putea fura din timpul pe care il emana intr-un mod prostec, va fii sanatos si lipsit de agresivitate.

Nu lasati copilul dumneavoastră, cel puţin un timp sa vizioneze filme pline de violenţă. Invatat-l despre viata amoroasa cand este cazul insa sa n-o faceti prea tarziu mai ales in cazul fetelor.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
Semne prin care se descopera la timp cancerul la copii

Semne prin care se descopera la timp cancerul la copii

Daca la adulti exista multi factori de risc pentru...

Lipsa micului dejun la copii creste riscul de diabet

Lipsa micului dejun la copii creste riscul de diabet

Copiii care sar peste micul dejun, pot sa se imbolnaveasca...

Sfaturi pentru parinti: Un regim alimentar pentru copiii cu autism

Sfaturi pentru parinti: Un regim alimentar pentru copiii cu autism

Parintii care au copii bolnavi stiu ca trebuie sa aibe...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.


imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare