Afla cum îţi păstrezi cosmeticele mai mult timp!

14/06/2011
loading...

Ţi se întâmplă să păstrezi cosmeticele favorite până la ultima picătură? Nu uita că unele produse din această categorie devin periculoase când sunt păstrate mult timp şi, mai ales, dacă sunt depozitate în condiţii nepotrivite.

MASCARA
Când foloseşti mascara, introdu o singură dată periuţa în tub, pentru a pătrunde cât mai puţin aer şi a împiedica astfel uscarea conţinutului. Roteşte periuţa în tub de câteva ori înainte să aplici. Nu adăuga apă sau alt lichid, deoarece se pot dezvolta germeni. Evită să împrumuţi mascara unei prietene. E modul cel mai rapid de a transmite infecţii ale ochilor, precum conjunctivita. De obicei, durata de viaţă a mascarei e de trei-şase luni. Păstrează produsul la temperatura camerei.

adsense

RUJUL
În ceea ce priveşte rujul, păstrează-l la temperatura camerei sau la rece, în frigider. Evită să-l laşi pe etajera din baie. Poţi folosi un ruj cel mult doi ani. Dacă îşi schimbă culoarea, mirosul sau textura, aruncă-l. Pensula pentru ruj trebuie spălată, după fiecare folosire, cu apă calduţă şi săpun.

FONDUL DE TEN
Ca să se păstreze bine, ţine-l la temperatura camerei. Iar pentru aplicare, foloseşte o pensulă sau un bureţel. Este mult mai igienic şi mai eficient.

CREMA HIDRATANTĂ
Trebuie folosită repede, mai ales în cazul în care conţine extracte de plante. Cel mai bine este să cumperi un singur produs din această categorie, pe care sa îl foloseşti zilnic. Dacă e ambalată într-un recipient deschis, foloseşte un burete sau o spatulă, astfel încât să nu introduci degetele direct în cutie şi să rişti să contaminezi produsul cu bacterii din exterior. O cremă ar trebui să ţină între trei luni şi un an.

FARDUL DE OCHI
Trebuie ţinut la temperatura camerei, nu în frigider. Dacă este sub formă de pudră, ţine-l până la doi ani. În schimb, fardul care conţine emolienţi, la fel ca blush-ul, e mai sensibil, asta însemnând că se păstrează până la un an şi jumătate. Curaţă bureţelul aplicator sau pensula de două ori pe săptămână, mai ales dacă foloseşti un singur aplicator pentru mai multe nuanţe.

Nu le ţine în poşetă!
Cui nu i s-a întâmplat să spargă un fard sau un ruj în timp ce căuta grăbită în poşetă? Ia la tine doar acele produse cosmetice pe care le foloseşti de mai multe ori pe zi, iar cel mai bine e să le pui într-o borsetă. Nu ţine poşeta într-un mediu prea cald sau prea rece.

Unde le păstrezi
Păstrează produsele cosmetice într-un loc ferit de acţiunea directă a razelor soarelui, într-un loc uscat şi răcoros. Lumina şi căldura pot să ducă la degradarea ingredientelor. Poate că e la îndemână să-ţi ţii cosmeticele în baie, dar schimbările de temperatură şi umiditate pot afecta produsele. Maşina e un alt spaţiu unde nu ar trebui să-ţi laşi borseta cu cosmetice, din acelasi motiv al căldurii excesive.

Nu-ţi risca sănătatea!
Un produs cosmetic păstrat necorespunzător nu înseamnă doar un machiaj nereuşit, ci şi un pericol pentru pielea ta. Nu folosi aceleaşi cosmetice mulţi ani pentru că rişti să te alegi cu infecţii oculare sau eczeme grave. Ochii sunt cei mai expuşi infecţiilor, urmaţi de buze şi de piele. Rujul rezistă cel mult doi ani însă, odată ce expiră, poate provoca uscarea şi iritarea buzelor, senzaţia de arsură şi mâncărime. Fardurile expirate pot provoca iritaţii, însoţite de prurit local sau edem, care pot evolua spre dermatite alergice de contact sau eczeme.

Perioada maximă de folosire pentru cele mai utilizate tipuri de cosmetice:
– Mascara: 3 – 6 luni
– Blusher: 12 – 18 luni
– Ruj: 18 luni
– Fond de ten: 6 luni
– Fard de pleoape: 12 luni
– Eyeliner lichid: 3 – 6 luni
– Şampon: 24 luni
– Gel de duş: 24 luni


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Horoscopul iubirii mai 2015: Top 4 zodii super-norocoase in dragoste

Horoscopul iubirii mai 2015: Top 4 zodii super-norocoase in dragoste

Horoscopul iubirii mai 2015. Care sunt zodiile care...

Zodiile care pot castiga la LOTO in luna mai 2015! Esti printre ele?

Zodiile care pot castiga la LOTO in luna mai 2015! Esti printre ele?

Te-ai decis sa pui in sfarsit un bilet la Lotto si...

Machiaj –  Tendinte toamna / iarna 2014-2015

Machiaj – Tendinte toamna / iarna 2014-2015

Machiaj – Tendinte toamna / iarna 2014-2015:...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare