Alimentele sanatoase combat celulita!

23/09/2011
loading...

Nu ai celulita? Şi vă întrebati de ce? Conform unor studii recente aproximativ 85% din femeile adulte sunt “fericite”, au coaja de portocala.

Deoarece primul motiv şi, probabil, cel mai important pentru aparitia celulitei este predispozitia ereditara, apoi vine vârsta. Apoi intervin dietele nesanatoase si dezechilibrate.

Exemplu de alimente interzise – hamburgeri, cartofi prajiti, pizza, napolitane si produse de patiserie umplute … De acolo vine problema obezităţii, care cauzeaza celulita.

adsense

Ea afecteaza in special pe coapsele, soldurile, abdomenul si partea superioara a membrelor.Caracterizata de depunerea neuniformă a deşeurilor şi produselor lichide în stratul de celule de grăsime subcutanat.

“Experienta mea arata ca pierderea in greutate la persoanele obeze ajută la combaterea celulitei.Este adevărat că cei săraci nu sunt asigurati de către aceastea, dar încă arderea de grăsime ajută mereu”, a spus o experta dietetica.

În primul rând, se recomandă reducea sarii.Nu consumati mai mult de 3 grame de sare pe zi.Aceasta face ca organismul sa retina lichide şi din aceasta cauza celulita se agravează. Aproximativ 75 la suta din sarea care o consumati zilnic provine din alimentele preparate.

Mâncaţi fructe şi legume.Mancati zilnic 5 fructe sau legume chiar si combinate. Ele sunt bogate in potasiu, care ajuta rinichii pentru a elimina excesul de apa din organism si a reduce retentia de lichide.

Dacă urmaţi aceste recomandări, veti pierde aproximativ 1,3 litri de apa retinuta in organism timp de 5 zile.

Bucuraţi-vă de alimente bogate în proteine – ouă, peşte, carne de pui si curcan, tofu , lapte, lapte de soia, sau legume.Proteinele sunt esenţiale pentru ţesutul conjunctiv puternic şi sănătos şi pentru piele. În cazul în care vă relaxaţi, celulita de la suprafata devine mai vizibil.

Includeti peşte gras in meniul – somon , sardine şi macrou.Mancati unul dintre acei peşti o dată pe săptămână.Peştele este extrem de util pentru sanatate deoarece contine omega 3 acizi graşi.Ei îmbunătăţesc circulaţia în organism.În zonele care s-u acumulat celulita, circulatia sangelui propriu-zisa va consolida tesutul conjunctiv si ajuta la depanarea coajii de portocala.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare