Ce sunt glandele sebacee?

04/12/2012

Glandele sebacee sunt localizate in pielea corpului uman, fiind prezente nu sunt numai pe picioare si maini. Ele sunt de aproximativ 0,5 mm sub suprafata pielii.

Ce sunt glandele sebacee?

Ce sunt glandele sebacee?

Cele mai multe glande sebacee sunt pe scalp, frunte, barbie. Cele mai mari ulei de glande sunt situate doar în locurile unde apar elemente tipice ale acneei. Glanda sebacee este formata din unitati conectate prin ceva de genul intrări. Cresterea sau inflamația glandelor sebacee sunt dureroase si necesita interventie de specialitate.

adsense

Glandele sebacee sunt înconjurate de membrane bazale – un strat de epiteliu, care consta in aproape aceleasi celule la nivelul pielii, dar acestea nu se intaresc. Ele formeaza parți ale stramtorii glandei sebacee. În interiorul glandei sebacee celulele noi sunt formate din membrana bazala.

Sebumul care este compus din lipide formate în timpul colapsului celulelor glandei sebacee. Procesul de maturare a celulelor și eliberarea de sebum dureaza aproximativ o saptamana.

Grasimea cutanata este foarte importanta, deoarece acesta serveste ca un lubrifiant pentru par și epiderma. Acesta protejeaza pielea de efectele nocive ale apei reci, microorganisme, facandu-l mai moale. Intr-o zi se produc aprozimativ 20 de grame de sebum. Acesta este compus din acizi grasi, colesterol, glicerol si alte substante. Acestea sunt amestecate cu sudoare, sebumul formand apoi o pelicula subtire care protejeaza pielea noastra.

Intensitatea secretiei de sebum depinde de varsta. Cele mai multe sunt la copii. Sebumul este excretat in perioada de pubertate și la femei cu varsta intre 20 și 30.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
CITESTE SI...
Citeste despre:
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.


imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare