Cremele antirid pot fi foarte periculoase

04/10/2011
loading...

Oamenii de stiinta canadieni au ajuns la concluzia că substanţa care este utilizata pe scară largă în producţia de creme antirid şi alte produse cosmetice afecteaza procesele patologice in celulele pielii.

Dimetilaminoetanol (DMAE)este o componentă de creme cosmetice, rujuri, şampoane, săpunuri şi loţiuni pentru copii.

Se crede că acţiunea celulelor pielii DMAE, fibroblaste, poate creste în dimensiune în detrimentul cariilor intracelulare – vacuole.Această proprietate a lui DMAE,spune o declaraţie a dezvoltatorilor de produse cosmetice, se bazează pe efectul de netezire a ridurilor si a pielii.

adsense

În cadrul experimentelor in vitro, realizate de cercetatorii de la Universitatea Laval Eli sub supravegherea Dr. François Marceau,se arata clar ca DMAE de fapt duce la o creştere temporară în fibroblaste, dar efectul său nu se limitează la acest lucru. De-a lungul timpului cercetatorii au descoperit o încetinire bruscă a ratei de metabolizare şi a diviziunii de fibroblaste, şi apoi pierderea a multor dintre ele.

La concentraţiile DMAE similare din această substanţă pentru aplicarea pe piele a cremelor in primele 24 de ore în cadrul studiului s-au constat cu 25% de celule moarte.

Potrivit dr. Marceau, discreditarea cosmeticelor populare nu a fost în sarcinile de echipa de cercetare a sa. “Noi nu zicem că DMAE este dăunătoare pentru consumatori, dar am obţinut date care confirmă faptul că este momentul să analizam serios” spune el.

Multe produse chimice utilizate în industriile legate de frumusete,sunt mai puţin complexe decât drogurile.În plus, proprietăţile acestor compuşi nu sunt controlate strict ca proprietăţile preparatelor medicamentoase.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Tendinte in frumusete primavara-vara 2016: se poarta machiajul electric

Tendinte in frumusete primavara-vara 2016: se poarta machiajul electric

Primavara deja a venit, calendaristic vorbind. Este...

5 lucruri de evitat in 2016 pentru o piele frumoasa

5 lucruri de evitat in 2016 pentru o piele frumoasa

Pielea frumoasa este visul oricarei femei. Daca ai...

Sfaturi de machiaj pentru femeile cu pielea palida

Sfaturi de machiaj pentru femeile cu pielea palida

Femeile cu pielea palida ar trebui sa fie deosebit...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare