Deodorant sau anti-perspirant?

21/08/2011
loading...

Ca şi în cele mai multe produse astăzi, deodorantele si anti-perspirantele şi sunt produse de companii diferite într-o gamă largă de diferite tipuri şi arome.

Conceptul din spatele ambelor produse este acelaşi – pentru a preveni mirosurile neplăcute cauzate de transpiratie. Diferenta este mult mai importanta şi constă în faptul că antiperspirantele opresc sudoarea, în timp ce deodorantele vă permit să transpirati, numai mascand mirosul.

adsense

De fapt – transpiratia nu miroase. Motivul pentru acel miros este o bacterie care populeaza in mod normal organismul şi se dezvoltă în locuri umede, calde în cazul în care colectează sudoare.Mirosul poate deveni destul de neplacut daca nu se ia măsuri.

Aşa cum am menţionat, cele două grupuri de produse diferă în acţiunea lor, precum au şi diferite opţiuni pentru utilizare.

Deodorantele reduce cresterea bacteriilor. Acestea sunt concepute pentru a permite eliberarea de sudoare, în timp ce controleaza mirosul. Cele mai multe deodorante au agent antiseptic pentru a distruge bacteriile. Unele conţin substanţe care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

În plus, parfumurile va ajuta să mascati mirosul. Femeile care transpira mult şi vrea să sa scape de orice miros, este mai bine să aleaga un deodorant in loc de antiperspirant spun experţii în consultanţă.

Antiperspirantele sunt concepute pentru a bloca porii şi împiedică transpiraţia.
Sărurile de aluminiu sau de zinc sunt deseori o parte a conţinutului care blocheaza porii, astfel sudoarea este puternic redusă.
Aceste produse sunt aplicate doar in axile, deoarece blochează glandele sudoripare, ele blocheaza sistemul de racire al organismului.

La unele femei, transpiraţia în exces este o problemă constantă, indiferent de mijloacele folosite. În astfel de cazuri este mai bine să oferi o soluţie de specialitate care poate fi de multe ori un produs cu concentratii mari de saruri de aluminiu.

Unele antiperspirante poate irita pielea sensibila şi pot aparea erupţii pe piele mai ales în cazul în care pielea este, în general, uscata. Dacă acesta aveti pielea sensibila este bine sa utilizati un anti-perspirant sau smântână.

În concluzie, antiperspirantele si deodorantele poate face cu adevărat viaţa mai plăcută, dacă sunt utilizate corect. Încercaţi diferite opţiuni pentru a afla care este cea mai bună soluţie pentru dumneavoastră.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Remedii naturale impotriva transpiratiei

Remedii naturale impotriva transpiratiei

Temperaturile ridicate sunt o adevarata provocare pentru...

Cum controlam transpiratia cu ajutorul alimentelor

Cum controlam transpiratia cu ajutorul alimentelor

Transpiratia este un proces normal si necesar pentru...

Cum sa eviti transpiratia picioarelor

Cum sa eviti transpiratia picioarelor

Glandele sudoripare sunt “termostatul”...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare