Designerii de bijuterii și pietre prețioase spun că piatra anului 2011 este Jadul

22/02/2011
loading...

ermenul jad se aplică pentru două roci metamorfice diferite, compuse din minerale de silicat: Jad nefrit, cu un conținut ridicat de fier, și Jadit. Numele jad a derivat din termenul spaniol “pedra de ijada”, prima atestare existând din anul 1565.

Numele jad a derivat din termenul spaniol “pedra de ijada”, prima atestare existând din anul 1565, și de la cunoscuta s-a eficiență în vindecarea maladiilor de spate și rinichi. Cuvântul nefrit a derivat din lapis nephriticus și este versiunea latină a “piedra de ijada” spaniole. Deasemenea sunt cunoscute și numele de jad (jadeit), serpentin și antigonit sau “piatra viselor” și “piatra fidelitatii”.
Jadul este piatră semiprețioasă compusă din silicat natural de aluminiu, calciu și magneziu de culoare albă – verzuie până la verde închis cu luciu sticlos. “Cu toate că majoritatea dintre noi suntem obișnuiți cu ideea că jadul are culoarea verde, piatra prețioasă se regăsește și în culori precum albul, roșul, galbenul, purpuriul, maroul, cremul, lila, gri sau negru”, a declarat Adrian Haiduc, designer în bijuterii.

adsense

Acesta mai spune că specialiștii în domeniu au clasificat jadul ca fiind piatra anului 2011. Cea mai deosebită și rară varietate de jad este Jadul Imperial, de culoare verde intens, ca smaraldul. Jaditul este mai rar, se găsește în mai puțin de 12 locuri în întreaga lume. Jaditul verde-smarld transparent a fost și este cea mai apreciată varietate de jad.

http://www.adevarul.ro


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Colecţia de bijuterii de la Prada: romantice si sexy

Colecţia de bijuterii de la Prada: romantice si sexy

Casa de moda italiana Prada a debutat în crearea de...

Bijuterii preţioase de la Dior

Bijuterii preţioase de la Dior

Colectia pentru toamna-iarna 2011-2012 de bijuterii...

Bijuterii si accesorii Swarovski 2011

Bijuterii si accesorii Swarovski 2011

Noua colectie de bijuterii si accesorii Swarovski pentru...

CITESTE SI...
Citeste despre:
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare