Factori de risc care pot afecta fertilitatea

04/02/2013
loading...

Nasterea este, fara indoiala, o parte importanta a vietii fiecarei femei. Sarcina este un proces natural, care ar trebui sa decurga usor – de la inceput pana la sfarsit.

Factori de risc care pot afecta fertilitatea

Factori de risc care pot afecta fertilitatea

adsense

Modul de viata in zilele noastre s-a schimbat si acest lucru a afectat modul in care traim in asa fel incat fertilitatea este afectata.

Starea generala de sanatate este principalul factor care trebuie luat in considerare atunci cand veti incepe de planificare pentru a intemeia o familie. Abilitatea unei femei de a concepe si de a da nastere este cunoscuta in medicina sub numele de fertilitate. Aceasta poate fi serios afectata in cazul in care femeilor nu le pasa de stilul de viata pe care il duc.

Dar, datorita cunostintelor medicale, stim deja factorii care pot expune fertilitatea dumneavoastra si riscul nasterii, si prin urmare, capacitatea de a lua masurile corespunzatoare pentru a preveni aceste riscuri. Iata care sunt factorii-cheie de care trebuie sa ne ferim, daca vrem sa avem un copil.

Probleme cu greutatea
Greutatea este un factor major in determinarea stării de sanatate si a fertilitatii unei femei. Chiar mai mult de 5 kg peste greutatea normala poate cauza probleme. Obezitatea este definita ca prezenta unui indice de masa corporala de peste 30, care este de asemenea, un risc pentru o conceptie de succes. Excesul de greutate poate provoca perioade neregulate, sindromul ovarelor polichistice si alte probleme. Pe de alta parte, daca suntem prea slabi, aceasta inseamna ca organismul nostru nu este pregatit sa poarte un copil pentru un termen lung. Slabiciunea ar putea fi un semn si deficiente nutritionale care afecteaza functionarea organelor de reproducere.

Probleme hormonale
Hormonii joaca un rol important in procesul de reproducere. Ei sunt produsi de glanda tiroida si determina eliberarea si fertilizarea. Femeile care nu au glanda tiroida activa suficient sunt la risc de probleme de fertilitate.

Abuz de diverse substante
Daca vreti sa aveti copiii trebuie sa tratati corpul dumneavoastra ca atare. Abuzul de alcool si fumatul poate avea efecte foarte daunatoare asupra organismului si poate duce la infertilitate permanenta. Orice abuz de droguri, cum ar fi marijuana si cocaina pot avea consecinte pe termen lung, care nu se estompeaza cu timpul.

Infectii anterioare
Unele infectii pot duce la infertilitate, datorita afectarii organelor. Femeile care au avut infectii sau alte boli sunt la un risc mai mare de afectare a fertilitatii. Un lucru tulburator este ca multe femei nu stiu ca au fost infectate pana cand incerca sa conceapa un copil.

Medicamente si tratamente
Anumite medicamente poate provoca, de asemenea, probleme de fertilitate, ca un efect secundar. Acestea includ chimioterapie, radioterapie, antidepresive si analgezice. Unele dintre acestea doar provoca infertilitate temporara, care poate fi tratata in mod eficient, dar alte efecte secundare pot fi permanente.

Factorii de mediu
Modul in care ne traim vietile noastre, de asemenea, afecteaza fertilitatea. Femeile care lucreaza in conditii extrem de stresante de multe ori au probleme cu conceperea unui copil. Expunerea la substante periculoase, cum ar fi materiale radioactive sau gaze nocive pot cauza, de asemenea, probleme semnificative.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
4 reguli de urmat daca ai peste 30 de ani si esti gravida

4 reguli de urmat daca ai peste 30 de ani si esti gravida

Nevoia de a-și construi o carieră și de a asigura...

Ce se intampla daca mananci alimente prajite si esti gravida?

Ce se intampla daca mananci alimente prajite si esti gravida?

Mamele care abuzeaza de alimente prajite, cum ar fi...

Celulita? Ce factori influenteaza aparitia ei

Celulita? Ce factori influenteaza aparitia ei

Aparitia celulitei este legata de retentia de apa in...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare