Grasimea de la talie, cea mai periculoasa pentru inima

24/08/2014

Femeile cu exces de grasime in zona taliei, prezinta un risc ridicat de boli cardiovasculare. Procentul este crescut cu 15% comparativ cu celelalte persoane.
Grasimea de la talie, cea mai periculoasa pentru inima

Acestea sunt concluziile medicilor de la Centrul Medical din Boston, care timp de 7 ani au colectat date de la 80.000 de persoane cu varsta cuprinsa intre 45-83 ani.

Rezultatele statisticilor adunate, au confirmat inca odata ca indicele de masa corporala (raportul dintre greutate si inaltime a persoanelor) nu este întotdeauna suficient pentru o evaluare adecvata a sanatatii.

adsense

“Si studiile anterioare au aratat ca acumularea de grasime la burta, indiferent daca exista exces de greutate general, creste riscul de boli de inima si diabet de-al doilea tip”, spun cercetatorii americani.

La femei, talia normala este 90 cm si la barbati – pana la 100 cm. Daca circumferinta taliei depașeste aceste valori, exista un risc crescut de atac al sanatatii. Exista cazuri rare în care acest turneu nu se potriveste cu indicatori standard, chiar daca exista un indice de masa corporala normala.

Grasimea de la talie, cea mai periculoasa pentru inima

Conform cercetatorilor americani, un alt indicator important al riscului crescut de boli cardiovasculare si diabet zaharat de tip II este perimetrul: “gros, este mai scazut nivelul de colesterol bun”, si continutul de glucoza mai mare in sange.”


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
CITESTE SI...
Citeste despre: , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.


imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare