Hidroterapie franceză împotriva celulitei

21/06/2011
loading...

Pe langa faptul ca apa asigura viata unui om, ea are multe proprietati valoroase – te vindecă, mai ales cele minerale. Hidroterapia a avut loc cu multe secole în urmă.


Cu apă medicamentată a fost folosit în Egiptul antic , India , Babilon şi alte civilizaţii antice tratamente pentru tratarea bolilor (se utiliza apă Hippocrates). În Roma, tratamentul cu sursa termica a fost larg răspândit.Baile romane au fost un loc pentru tratarea multor boli, nu doar un loc pentru scăldat şi bârfe sociale. În secolul al nouăsprezecelea tratamentul pe baza de apă a fost recunoscut de medicina oficiala si a aparut, de asemenea, multe staţiuni balneare.

adsense


Apoi a venit procedura cunoscută sub numele de “limba franceză” sau cabină de duş, cabină de duş de Charcot, numele de Jean Martin Charcot, care este considerat părintele acestei inventii. Jean Charcot Matei a fost un talentat cercetător, psihiatru şi neuropatolog şi a inventat această procedură pentru tratamentul bolilor sistemului nervos central. Astăzi, această cabină de duş este folosita mai ales în scopuri cosmetice, ca un mijloc de combatere a celulitei şi a excesului de greutate. Procedura nu este complicată, dar trebuie să fie efectuate de către un specialist. Distanta de la pacient la suflet nu ar trebui să fie mai mică de trei metri. Iniţial, jetul de apa este ca un evantai şi cade pacientulul de la cap până în picioare – mai întâi şi apoi fata spate – de două ori. Apoi jetul este compact şi se concentrează pe partea din spate de la picioare, spate, brate si solduri, apoi pacientul se întoarce să se confrunta cu apă şi se pulverizează îndreptată în jos, terminand cu un masaj circular al abdomenului. Impactul asupra organismului se face cu două fluxuri – rece – vreo douăzeci de grade, si la cald – de până la patruzeci de grade. Întreaga procedură durează aproximativ două până la cinci minute. Această cabină de duş îmbunătăţeşte sistemul circulator şi sistemul limfatic, ţesuturile sunt saturate cu oxigen si nutrienti care absorb mai bine intrarea in organism. Metabolismului cu procesele normale si inflamatorii sunt subminate.Cabină de duş de Charcot este interzisă în timpul sarcinii, cu hipertensiune arterială şi boli de inima, si la persoanele cu vene varicoase. Pacienţii cu boli de piele nu pot fi supusi acestei proceduri.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Moda franceza revine in tendinte in 2016: 7 secrete ca te imbraci ca o frantuzoaica

Moda franceza revine in tendinte in 2016: 7 secrete ca te imbraci ca o frantuzoaica

Frantuzoaicele sunt renumite pentru stilul lor vestimentar...

3 remedii naturale foarte eficiente impotriva vergeturilor

3 remedii naturale foarte eficiente impotriva vergeturilor

Fiecare femeie uraste vergeturile. Multe femei nu indraznesc...

Varza ne protejeaza impotriva cancerului si a osteoporozei

Varza ne protejeaza impotriva cancerului si a osteoporozei

Mai multe studii demonstreaza efectul preventiv al...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare