Iata care sunt cauzele durerilor menstruale

11/10/2011

Menstruaţia dureroasă (dismenoreea) este o afectiune caracterizata prin dureri de colici în partea inferioară a abdomenului.Motivele sunt complexe şi adesea greu de stabilit.

Dezvoltarea de dismenoree este explicata în legătură cu sinteza de prostaglandine aflate în stratul cel mai intim al uterului, numit endometru.Sub influenţa de prostaglandine menstruaţia dureroasă poate fi explicată prin urmatoarele mecanisme:

adsense

• consolidarea contracţiilor uterine
• efectele directe de prostaglandine pe terminatii nervoase

Având în vedere importanţa şi interacţiunea deranjat dintre estrogen şi progesteron, de asemenea, o geneza psihogenic ca factor, fie primară sau secundară.

Dismenoreea este primara şi secundara.Cea mai caracteristica este durerea care are caracterul spasmodic.Acesta este de obicei localizată în partea inferioară a abdomenului şi de jos a spatelui. Durerea poate preceda menstruaţia şi poate fi simtita pe toată durata sa, dar este cel mai puternic se simte în primele 3 zile.Dismenoreea este însoţită de tulburări ale sistemului digestiv şi nervos – greaţă, vărsături, diaree, dureri de cap. Diagnosticul se face prin ginecolog. Dacă este posibil, eliminaţi cauza.

Dismenoreea secundara este mai frecventa la femeile de peste 25 de ani si este de obicei o manifestare a unei bolilor de organelor genitale – endometrioza, boala inflamatorie pelvina, fibrom uterin, aderente in pelvis, chisturi ovariene.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
Remedii populare impotriva durerilor menstruale

Remedii populare impotriva durerilor menstruale

Fiecare femeie poate suferi de o menstruatie dureroasa....

Remedii naturale pentru durerile menstruale

Remedii naturale pentru durerile menstruale

La împlinirea vârstei de 12 ani incep schimbarile...

Ceapa pentru crampele menstruale

Ceapa pentru crampele menstruale

Crampele menstruale sunt unul dintre lucrurile dureroase...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.


imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare