Cele mai importante vitamine pentru toate vârstele

03/11/2012

Vitaminele sunt o clasă largă de molecule organice care sunt unite de necesitatea strictă a acestora în sistemele vii pentru metabolismul normal.

Cele mai importante vitamine pentru toate vârstele

Cele mai importante vitamine pentru toate vârstele

Din moment ce vitaminele sunt necesare pentru o buna funcționare a corpului nostru, este imposibil de sa le clasificam în care sunt mai importante- deoarec toate sunt la fel de importante.

adsense

Importanța vitaminelor

Vitaminele sunt adesea identificate ca nutrienti esențiali. Dacă nu consumati niveluri suficiente de vitamine, procesele metabolice ale organismului nu va avea acces la aceste molecule critice.

Cele mai multe dintre vitaminele din hrana umană sunt de fapt necesare în scopul de a preveni bolile care sunt cauzate de deficiențele nutriționale ale acestora. Scorbut, beri-beri și pelagra sunt trei boli cauzate de deficienta de vitamine, care în cele din urmă au dus la descoperirea de vitamine C, B1, B3.

O vitamina esentiala într-un organism este vitamina C, care este un nutrient esential pentru om, pentru creștere, coagularea sângelui, intarirea oaselor.

Vitamine umane de bază

Vitaminele esentiale pentru barbati sunt vitamine din complexul B, vitaminele A, C, E și K. Vitaminele din complexul B sunt tiamina, riboflavina, niacina / niacinamide, acid pantotenic, piridoxina și derivații săi, biotina, acid foli, colina, cobalamina.

Complexul de vitamine B servesc drept cofactori necesari pentru reacțiile metabolice care descompun și sintetizeaza aminoacizii, grăsimile și carbohidrați de producere a energiei celulare, sunt responsabile pentru construirea membranelor celulare, producătoare de neurotransmitatori si hormoni, si detoxifierea organismului de substanțe chimice potențial dăunătoare.

Vitamina A sub forma de retinol este folosita ca un cofactor pentru rodopsina. Ea este, de asemenea, utilizata pentru a controla expresia anumitor gene, și poate acționa ca un antioxidant solubil in grasimi.

Vitamina C si vitamina E sunt esențiale. Acestea sunt antioxidanti, vitamina C protejează împotriva daunelor aduse oxidativ la părți de apă din celule, si vitamina E previne oxidarea grăsimilor. vitamina D este esentiala pentru metabolismul uman. Organismul poate face propria vitamina D prin actiunea luminii UV pe piele și este stocată în celulele pielii. Cu toate acestea, este important pentru absorbția și echilibrul de minerale, cum ar fi calciu și buna funcționare a rinichilor și a sistemului cardiovascular.

După cum puteți înțelege, sunt multe reacții metabolice in organismul uman, si de aceea are nevoie de cantități adecvate de vitamine esențiale, de aceea este important sa le obțineti în fiecare zi.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
Vitamine si minerale de care aveti nevoie dupa nastere

Vitamine si minerale de care aveti nevoie dupa nastere

Sarcina si nasterea provoca multe schimbari in corpul...

Cum sa slabesti rapid mancand foarte bine

Cum sa slabesti rapid mancand foarte bine

Slabirea rapida te duce, inevitabil, cu gandul la ceva...

Alimentatia ideala pentru fiecare zodie: Fecioarele nu trebuie sa faca exces de ciocolata

Alimentatia ideala pentru fiecare zodie: Fecioarele nu trebuie sa faca exces de ciocolata

Daca astrele iti influenteaza personalitatea, relatiile,...

CITESTE SI...
Citeste despre: ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.


imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare