La ce ore din zi este cel mai bine sa bei cafea?

10/11/2014

Cei mai multi dintre noi incepem ziua cu o ceasca de cafea. Uneii se trezesc devreme, in timp ce altii prefera ore lungi de somn.
La ce ore din zi este cel mai bine sa bei cafea?

Potrivit oamenilor de stiinta cel mai bun timp pentru a bea o ceasca de cafea este intre orele 09.30 si 11.30. Acest interval este considerat ideal, deoarece cafeina interactioneaza cu un hormon care se produce in corpul nostru numit cortizol.

Cortizolul este un hormon care poate genera o serie de probleme de sanatate, insa acesta poate fi tinut sub control cu ajutorul unui regim sanatos, al exercitiilor fizice si a meditatiei zilnice.

adsense

Citeste si: 5 motive sa nu mai bei sau sa reduci consumul de cafea

Oamenii de stiinta spun ca exista o legatura stransa intre cafeina si productia de cortizol. In primele ore ale diminetii intre 8 si 9, nivelurile de cortizol sunt mai mari si raman asa cel putin o ora dupa trezire. Daca oamenii beau cafea intre orele 09.30 si 11.30, ei vor fi capabili sa aibe o atitudine de observare mai atenta.

Desigur, cafeaua bauta in orele tarzii ale zilei cu excepția faptului ca va imbunatati concentrarea, datorita faptului ca aceasta elibereaza mai mult cortizol, poate afecta si calitatea somnului. Oamenii de stiinta sustin ca cei care se trezesc devreme si beau o ceasca de cafea pana la ora 11:30, au capacitatea de a imbunatati concentrarea si vigilenta.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
CITESTE SI...
Citeste despre: , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.

ziare