Nicio băutură nu ne hidratează mai bine ca apa!

14/06/2011
loading...

Apa este lichidul vital, alimentul lipsit de calorii, fără de care viaţa omului nu este posibilă, în general mai mult de trei zile.

O persoana adultă, care desfăşoară o activitate fizică normală în condiţii de confort termic şi umiditate, are nevoie de 1,5-2 litri de apă potabilă, zilnic. Pentru că a venit vara, este obligatoriu să fim foarte bine hidrataţi!

Chiar dacă ştiţi deja, nu este rău să vă reamintim cât de important este consumul de lichide în perioada verii, dar mai ales de apă. În aceste zile, când temperaturile ”sar” de 30 de grade Celsius, un adult, cu o greutate medie de 60 de kilograme are nevoie de cel puţin 2 litri de lichide pe zi. Foarte important este să ştiţi că nu orice lichid este bun pentru hidratarea sănătoasă a organismului. De exemplu, băuturile alcoolice, carbogazoase sau energizante, ne fac mai mult rău, mai ales în acest sezon. Nicio băutură nu este mai bună şi nu ne hidratează mai bine decât apa potabilă, ne explică Gheorghe Mencinicopschi pe site-ul www.doctormenci.ro.

adsense

Conţinutul în apă al corpului uman depinde de vârsta, sex şi gradul de adipozitate al indivizilor. Cu cât persoana este mai tânără, cu atât conţinutul de apă din organism este mai ridicat. Bărbaţii au în medie un conţinut de 55% apă, în timp ce femeile au 50% apă datorită dezvoltării mai mari a ţesutului adipos.

Apa este singurul lichid care hidratează eficient organismul şi potoleşte fiziologic setea, asigurându-i totodată şi un aport semnificativ de minerale. Niciun aliment fluid nu poate înlocui apa pe termen lung fără să producă tulburări metabolice şi afectarea sănătaţii.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Tinute spectaculoase si moderne pentru zilele de sarbatoare

Tinute spectaculoase si moderne pentru zilele de sarbatoare

Cautarea tinutei pentru petrecerile sau iesirile de...

Stim ca trebuie sa bem apa, dar de ce … Afla motivul. E esential!

Stim ca trebuie sa bem apa, dar de ce … Afla motivul. E esential!

Cat de valoroasa si importanta este APA pentru corpul...

10 tipuri de sutiene de care orice femeie are nevoie

10 tipuri de sutiene de care orice femeie are nevoie

Fiecare tip de sutien are rolul sau bine determinat...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare