Oreionul: simptome si tratamente

10/12/2012
loading...

Oreionul este o boala infectioasa virala acuta, care este cauzata de un virus apartinand paramixovirusurilor. Oreionul este o infecție care se poate transmite de la o persoana la alta.

Oreionul: simptome si tratamente

Oreionul: simptome si tratamente

Oamenii care sufera de acest virus poate transmite si celorlati boala, de obicei prin tuse și stranut. Riscul de oreion la copii este mai mare, mai ales în lunile de primăvară. Virusul începe prin scurgeri de pe suprafața mucoasei cailor respiratorii, apoi cade în sânge și in glandele salivare. Cazuri în care alte organe sunt afectate foarte rare.

adsense

Simptomele oreionului
Mulți dintre cei infectati nu prezinta aproape nici un fel de simptome. Primele semne ale bolii nu sunt frecvente, dar includ febra, dureri de cap, dureri ale corpului și pierderea poftei de mâncare. Cel mai adesea apare cu oreionul, inflamația glandelor salivare, cele mai afectate fiind glandele parotide / parotisnite.

Inflamația care rezultă provoacă durere și umflarea glandelor în fața din zona fiecari urechi. În cele mai multe cazuri, procesul începe în mod unilateral, dar loveste repede urechea opusă. Umflarea poate dura de la o săptămână la 10 zile. Posibilitati de alimentatie ale fructelor acre stimuleaza secretia de saliva, cauzand astfel disconfort excesiv. Umflarea bilaterala a glandelor parotide salivare dă o expresie facială caracteristică a copilului bolnav.

Virusul oreionului poate provoca inflamatii in alte tesuturi, cu excepția glandelor salivare. În multe cazuri, există o implicare a substanței de bază a creierului – meningoencefalita. Aceasta cauzeaza varsaturi, dureri de cap, rigiditate la nivelul gâtului, dificultăți la înghițire, și chiar convulsii.

Un alt organism poate deveni ținta oreionului este pancreasul.

Inflamația pancreasului, cauzează durere severă care înconjoară partea superioară a abdomenului. Oreionul ataca si ovarele la fete și la băieți testiculele. Inflamatia testiculelor este cea mai grava complicatie pe care o poate provoca oreionul. Ea apare cu dureri puternice și inflamații în zona lor.

Diagnosticul oreionului
Diagnosticul se face pe baza examinării medicale. Medicul examinează copilul cu atenție pentru orice semne de inflamație la nivelul glandelor parotide, glande salivare și alte testicule. În plus față de informațiile obținute în urma examinării, se pot desemna unele cercetari. Cel mai adesea, acestea sunt studii de rutină care sugereaza o infectie virala.

Tratamentul oreionului
Tratamentul bolii este în general simptomatic, ceea ce înseamnă că vizează manifestări ale oreionului, mai degrabă decât virusul cauzator. Tratamentul se face la domiciliu si nu necesita spitalizare. Tratamentele principale includ mese complete și administrare de cantitati mari de lichide, precum și medicamente pentru durere pentru a reduce febra. Aceste instrumente reduce durerea și umflarea în țesuturile afectate. Trebuie sa evitam aspirina, deoarece aceasta poate provoca complicatii la copii, care este cunoscuta sub numele de sindromul Reye.

În majoritatea cazurilor, durerea și umflarea dispar intr-o saptamana. Fiecare copil care suferă de oreion nu ar trebui să meargă la școală / grădiniță pentru o perioadă de 10 de zile de la începutul umflarii glandelor. În cazurile rare in care acesta afectează sistemul nervos central, testiculele și pancreasul si poete necesita spitalizare pentru tratamente.

Complicațiile oreionului
Majoritatea copiilor bolnavi se recupereaza fara complicatii serioase. Unele dintre cele mai frecvente complicatii sunt inflamatia testiculelor si provocarea infertilitatii, daune ale sistemului nervos central, artrita, inflamarea glandei tiroide și a glandelor mamare, surditate si afectarea rinichilor. Infectia cu virusul oreionului, în primul trimestru de sarcină poate crește riscul de avort spontan.

Prevenirea oreionului
Cererea unui vaccin este singura modalitate de a preveni oreionul. Prima doză de vaccin se administrează cu varste cuprinse intre 12 si 15 luni, și re-vaccinarea copilului se face atunci când copilul ajunge la 4 sau 6 ani. Toți copiii ar trebui să fie vaccinați. Singura excepție o reprezintă copiii congenitali, copii imunodeficienti, expuși la radiații din cauza cancerului și a celor în curs de tratament pe termen lung cu corticosteroizi. Copiii care suferă de reacții alergice severe, de asemenea, nu ar trebui să fie supusi la vaccinare.

Acest articol este informativ si nu substituie consultarea cu un doctor!


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Sarea de mare, remediu naturist pentru multe boli

Sarea de mare, remediu naturist pentru multe boli

Sarea de mare naturale este foarte sanatoasa si are...

Incredibil! O PLANTA pe care o cresti acasa, in ghivece, VINDECA MIRACULOS 100 DE BOLI

Incredibil! O PLANTA pe care o cresti acasa, in ghivece, VINDECA MIRACULOS 100 DE BOLI

Multă lume spune despre ea că este o plantă miraculoasă....

11 simptome ale unghiilor pe care nu trebuie sa le ignorati

11 simptome ale unghiilor pe care nu trebuie sa le ignorati

Atunci cand mergeti la dermatolog sau cand va supuneti...

CITESTE SI...
Citeste despre: , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare