Pregatirea medicamentelor pe baza de plante

21/01/2013

Plantele sunt folosite pentru a aroma gustul și în scopuri terapeutice.

Pregatirea medicamentelor pe baza de plante

Pregatirea medicamentelor pe baza de plante

Produsele pe baza de plante au intrat in medicamente si alimente suplimente pe care oamenii le iau pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

Multe plante sunt vândute sub formă de tablete, capsule, pulberi, ceaiuri, extracte, proaspete sau uscate. Cu toate acestea, unele dintre ele pot duce la probleme de sănătate, unele nu sunt eficiente, iar unele pot interactiona cu alte medicamente pe care le luați.

adsense

Pentru o utilizare mai sigura in utilizarea medicamentelor pe bază de plante, consultati medicul dumneavoastră și nu luați o doză mai mare decât eticheta recomandă.

Medicamentele pe baza de plante sunt, de obicei, pregătite de către acestea sau fierte pentru decoct sau infuzie. Aspectul natural nu este, în general, forma adecvată, care poate fi folosit pentru scopuri de vindecare.

Pentru pregatirea decoturilor frunzele, florile și tulpinile sunt tăiate la dimensiunea particulelor nu mai mare de 5 mm. Frunzele Bearberry și alte plante lucioase – nu mai mult de 1 mm, tulpinile, scoarța de copac, rădăcinile – nu mai mult de 3 mm, iar fructele și semințele, nu mai mari de 0,5 mm.

Decoct: Rupeti niste plante medicinale și se toarnă peste ele apa fiarta, apoi se acopera cu un capac și se pune într-o baie de apă la fiert timp de 30 minute. Dupa aceea decotul este luat de pe foc si lasat sa se raceasca 10 minute. Apoi se strecoara lichidul.

Infuzie: se marunteste o planta, apoi se toarna într-un recipient, apoi se toarna cantitatea de apă prescrisă, la temperatura camerei. Închideți recipientul cu un capac și se lasă pe foc la fiert timp de 15 minute în baia de apă, amestecand des.

Când timpul setat a expirat, luati de pe foc și i se permite să se răcească la temperatura camerei timp de cel puțin 45 de minute. După ce s-a răcit complet, se strecoara infuzia și se adaugă apă și cantitatea prescrisă.

Decocturi filtrate si infuzii prin tifon.
Pregătiți înmuierea, sau diluarea extractelor de plante. Pentru a extrage o infuzie puternica între ingredientele de bază și a produselor finite pe bază de plante ar trebui să fie 1:10, dar la curent redus – 1:5.

Extracte: extracte concentrate din plante medicinale. Acestea sunt lichide, groase – mase vâscoase, cu un conținut de umiditate de maximum 25% și uscate – mese largi, cu un conținut de umiditate mai mică de 5%. Pentru extragerea lor cu ajutorul apei, alcool, se folosesc diferite concentrații mai puțin etere, adăugând uneori o bază, glicerina, cloroform și altele.

Treptat experiența și cunoștințele in plantele medicinale este în creștere. Unele plante sunt considerate ca fiind utile pentru om, altele inutile, și altele – ca fiind dăunătoare. Din pacate azi, terapia pe bază de plante este încă insuficienta ca un tratament al unor boli.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
Cand trebuie sa luam medicamentele pentru a avea cel mai mare efect

Cand trebuie sa luam medicamentele pentru a avea cel mai mare efect

Medicamentele functioneaza mai bine daca le administram...

Cum se poate preveni osteoporoza cu plante

Cum se poate preveni osteoporoza cu plante

Dupa 60 de ani, riscul de aparitie a osteoporozei creste...

Ce plante ne ajuta in problemele cu inima

Ce plante ne ajuta in problemele cu inima

Pentru cei care au probleme de inima, zilele calduroase...

CITESTE SI...
Citeste despre: , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.


imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare