Semintele de dovleac mentine sanatatea prostatei

06/10/2014

Semintele de dovleac contin un numar mare de elemente nutritive, care mentine sanatatea prostatei.
Semintele de dovleac mentine sanatatea prostatei

Semintele de dovleac contin magneziu, care are un rol foarte important in mentinerea sanatatii inimii. Acest mineral ajuta la “aprovizionarea” inimii cu sange, si, de asemenea, ajuta ca vasele de sange sa circule. Astfel, consumul de seminte de dovleac ajuta la controlul tensiunii arteriale, protejand impotriva atacului de cord si accidentului vascular cerebral.

adsense

Citeste si: 7 seminte pentru a le include in dieta ta

Fitosterolii, care sunt situati in seminte, mentin niveluri stabile de colesterol, reducand astfel riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Ele sunt, de asemenea, bogate in triptofan. Acest aminoacid este esențial pentru sinteza serotoninei, care este convertit in melatonina, un hormon al somnului.

Cu un conținut ridicat de zinc, semințele de dovleac ajuta de asemenea la reglarea funcției imunitare, și reduce riscul de infecții virale. Semintele contin, de asemenea, vitamina E și seleniu, care protejeaza impotriva leziunilor tisulare provocate de radicalii liberi și sporesc viteza lor de protectie.

Semintele de dovleac sunt un aliment important, deoarece acestea au un rol important in mentinerea sanatatii prostatei.
Diferite studii sugereaza ca semintele si uleiul extras din ele contin zinc, care ajuta la funcționarea normala a prostatei. Ele ajuta, de asemenea, o vindecare mai rapida a glandei deja extinse.


loading...
loading...
STIRI ASEMANATOARE
CITESTE SI...
Citeste despre: , , ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.

ziare