Vitamine benefice pentru creier

25/11/2013
loading...

Cantitata suficienta de unele vitamine sunt esentiale pentru o buna functionare a creierului si in dieta. Acestea imbunatatesc memoria, si, in acelasi timp, protejeaza creierul de la daune.

Vitamine benefice pentru creier

Vitamine benefice pentru creier

Vitaminele B6, B9 (acidul folic) si vitamina B12
16% din persoanele de peste 70 de ani este un declin cognitiv moderat, si la jumatate dintre ei problema se va agrava si duce la dezvoltarea bolii Alzheimer, potrivit unui studiu american.

adsense

Vitaminele B6, B12 si acidul folic (vitamina B9), au fost evaluate pentru abilitatea lor de a reduce nivelurile de homocisteina (molecular, inflamatie), si pentru a proteja adulti in varsta de declinul cognitiv asociat cu ea. Participantii au luat 0,8 mg acid folic, 0,5 mg de vitamina B12, si 20 mg de vitamina B6 zilnic, timp de 24 luni.

Masurata prin RMN rata de atrofie a creierului, a fost de 0,76% in grupul care a primit vitamine si 1,08% pentru grupul de control. Participantii care au avut initial un nivel ridicat de homocisteina, gradul de atrofie a fost de 53% mai mic decat in grupul de control.

Expertii au concluzionat ca atrofia creierului poate fi incetinita prin folosirea unor vitamine B la persoanele cu un declin cognitiv usor, dar sunt necesare date suplimentare pentru a determina efectul acestor vitamine cu privire la dezvoltarea bolii Alzheimer.

Vitamina E, coenzima Q10 si vitamina P
Vitamina E, coenzima Q10 si (vitamina P) s-au dovedit a preveni deteriorarea biochimica, potrivit unui sondaj realizat in 2010. Cercetatorii au descoperit ca aceste vitamine elibera de stres creierul.

Vitamina C
Vitamina C previne deteriorarea neuronala si pierderile de memorie cauzate de o hemoragie cerebrala, arata diferite teste medicale.


loading...
STIRI ASEMANATOARE
Abuzul de alcool afecteaza grav sanatatea. Ce parti ale corpului ataca bautura

Abuzul de alcool afecteaza grav sanatatea. Ce parti ale corpului ataca bautura

Baut cu moderatie, alcoolul nu dauneaza persoanelor...

Vitamine benefice pentru intarirea corpului in toamna-iarna

Vitamine benefice pentru intarirea corpului in toamna-iarna

Vitaminele joaca intotdeauna un rol important in vietile...

Munca de birou face rău creierului

Munca de birou face rău creierului

Munca de birou este nociva pentru creier şi poate...

CITESTE SI...
Citeste despre: ,
COMENTEAZA

Trebuie sa fii logat pentru a comenta.



imagineamea.info pe Google+

Introdu in campul alaturat e-mail-ul tau si vei primi zilnic, noutati si sfaturi utile!

Email:

ziare